lørdag 21. april 2007

Ytringsfriheten i Norge - Er den farlig den?

Hvorfor skal ikke folk i dette landet få lov å lese sannheten? På Cuba har de kun ei avis, og den heter Grandma - og styres av regjeringen. Men jeg tror ikke vi ligger så langt etter i dette landet heller. Jeg merker hvor til stadighet det blir vanskeligere og vanskeligere å få norske aviser til å trykke innlegg, og særlig fra dem som går imot dagens innvandringspolitikk.
Verst er Aftenposten, Dagbladet, Ny Tid, Klassekampen og en del lokalaviser på venstresida.
Unntaket er VESTERÅLEN ONLINE. www.vol.no og Agderavisen.com som jeg oppfordrer alle til å lese!

En skulle jo nesten ikke tro at det er nedfelt i grunnloven vår, at alle norske statsborgere skal ha rett til å ytre seg mot de som sitter med makta.
Men en blir ganske fort klar over at dersom en ikke følger ”oppskrifta” og er 100% politisk korrekt – da har en liten mulighet til få komme fram med sine synspunkt i dette samfunnet.

I alle fall bør vi ikke slå oss på brystet i dette landet, og samtidig tro at det står så mye bedre til her hos oss enn det gjør i en del diktaturer rundt omkring på jorda…

I Storbritannia har de lenge hatt det samme problemet som i Norge (og andre land) – nemlig at myndighetene har forsøkt å kamuflere hvor dramatisk den demografiske utviklinga faktisk er. Office for National Statistics , det britiske motstykket til SSB (Statistisk Sentralbyrå) – har ved minst en anledning blitt tvunget til å innrømme at de selv har undervurdert utviklingen.

Og hva gjør de så med en plagsom fyr som har tollmodighet, år etter år, og som prøver å forklare hva som er i ferd med å skje? Jo, de har sine metoder. Og det er å tie dem i hjel, helt til de gir opp sin skriving. Det er nemlig slik totalitære regimer reagerer når de blir innhentet av virkeligheten!
Da prøver de på alle måter å sverte den personen som bare vil sitt folk vel, ved at han forteller og skrive sannheten.

En må også i disse tider være oppmerksom på at det er liten tvil om at den akademiske frihet og ytringsfrihet kommer til å få trange kår i hele Europa etter hvert som de antinasjonale blir mer og mer desperate. De vil også komme til å bli mer og mer kyniske, og ikke minst enda mer villig til å bruke hersketeknikker og totalitære metoder for å stoppe munnen og penna på sine kritikere. Og til slutt ender vi alle som tapere.. Ha en god påske!

Narvik, 03.04.07.

Amund Garfors

Ingen kommentarer: