lørdag 21. april 2007

Er trygdesvindel normalt blant somaliere

Jeg hørte en kvinnelig talsmann for de somaliske kvinnene i Oslo uttale seg i anledning av at flere somaliske kvinner er tatt for trygdesvindel. Ubah Abduqadir uttalte at de så ikke på dette som noe galt – fordi alle gjorde det!

Jo vi veit jo det fra før: Muslimer bryr seg ikke særlig om de norske lover og regler, men her lever de på siden av det norske systemet. Og disse somaliske kvinnene fortsetter ofte å bo sammen med sin ”fraskilte” mann – mens de ofte hever stønad som ”alenemødre.”

Og dette har skapt stor frustrasjon blant trygdeansatte som blir i villrede om hva de skal gjøre.
Mens de somaliske menn bare benytter seg av våre liberale trygdeordninger. De skiller seg en rekke ganger – for så og skaffe seg ei ny kone – for en muslim kan ha fire slike – må vite!
Og Ola Nordmann, han betaler…

Abduqadir sier videre at problemet med trygdemisbruk blant ”alenemødre” er godt kjent i det somaliske miljøet i Oslo.
- Når først noen har begynt å misbruke systemet – og ser at dette går bra - - da brer det om seg i miljøet. Og så skiller de seg etter norsk lov, men fortsetter å være ”gift” etter muslimsk lov.

Selv om disse menneskene mangler språkkunnskaper og de fleste er analfabeter – så klarer de i alle fall å lure det norske trygdesystemet. Utrolig! Men det er vel dette som betraktes som berikelse?

Videre veit vi alle at polygami ikke er tillatt i Norge. Men også dette problemet løses ganske enkelt ved at ektemannen ”skiller” seg (etter norsk lov) og straks etter, anskaffer seg så ny kone fra Somalia. Det er bare ifølge norsk lov at han er skilt. Ifølge Somalisk (muslimsk lov) har han jo rett til flere koner…

Selvsagt ligger det også en økonomisk gevinst i bunnen. Norske myndigheter er ved lov pålagt å skaffe en ny leilighet til mannen – hvor han kan installere seg med ny kone – og igjen begynne barneproduksjon.
Den ”fraskilte” kvinnen vil også få en rekke økonomiske fordeler – som hun ikke ville ha kommet til å fått som gift. Og mannen stakkar, han er selvfølgelig uten inntekt (men kjører Taxi svart) har ingen mulighet til å betale bidrag.

Så blir det trygdekontoret (les, skattebetalerne) som betaler bidragene…
Derfor gjentas ”skillsmissene” ofte flere ganger. For som vi veit, etter muslimsk lov kan mannen ha fire koner. Og derfor kan en slik somalisk ”normalfamilie” bestå av 5 voksne og 15-20 unger. Ja opptil 25 personer som blir fordelt på fire leiligheter. Det vil si inntil 20 ganger barnetrygd pluss kontantstøtte. Forstår godt Karita Bekkemellom som vil ha slutt på denne galskapen, som denne muslimelskeren Bondevik innførte. På tide å våkne!
Narvik, 30.03.07.

Amund Garfors

Ingen kommentarer: