lørdag 21. april 2007

Skal norsk helseprofesjon overtas av fattige fra uland?

Onsdags morgen våknet jeg brått av nyhetene. Trodde først jeg drømte. Men etter å ha hørt hvilke forslag som kom fra den SV’eren, Erik Solheim, som t.o.m. titulerer seg som utviklingsminister – ja da måtte jeg bare klype meg i armen. At en minister fra et parti som SV, i hele tatt kan komme med et slikt forslag - at det skal hentes inn 130.000 helsearbeidere fra tre forskjellige U-land, hit til Norge – det er jo helt på trynet!

Dette forslaget henger jo ikke engang på greip. Samtidig som sykehusene kutter i hundrevis av lege og sykepleierstillinger, og legger ned avdelinger eller lar sykehus stå uten vedlikehold, til de neste faller ned – eller blir truet med å bli stengt, slik som her i Narvik – så skal vi altså begynne å importere tusenvis av fremmedkulturelle hit til landet! Hva er det disse politikerne i denne regjeringen egentlig tenker med?

Det kan faktisk se ut som hensikten er å ”muslimifisere” Norge så fort de kan. Om man absolutt skal ha utenlandske sykepleiere eller leger, hvorfor ikke da prøve å få dem fra Thailand, Korea, Filippinene eller Vietnam? Dette er land hvor barn og ungdom blir oppdratt til å ha respekt for eldre, og de har en helt annen holdning til mennesker fra kristne land enn hva muslimer har. De er også stillferdige, arbeidsomme, rolige og oppofrende mennesker..

Heldigvis utviser sykepleierforbundets leder en langt større innsikt i U-hjelpspolitikk enn hva denne U-hjelpsminister Solheim gjør. Solheims uttalelser var faktisk så ille at han burde straks vært sparket ut av sitt kontor!
Det er også ganske idiotisk av denne regjeringen å la Bjarne Håkon Hansen uttale seg i denne saken. For dette er aldeles ikke han bord –men derimot kunnskapsminister Djupedals dilemma.( Men han har jo trampet ettertrykkelig i salaten i det siste, så han har vel fått taleforbud)?

Det har lenge vært en kjent sak at Norge nå går inn i en tid hvor vi vil oppleve mangel på kvalifisert arbeidskraft innafor helsesektoren og ingeniørfagene. Da nytter de fint lite å sette seg på gjerde for å vente til problemene dukker opp. Og når det så blir prekært, da tror disse merkelige politikerne, som Norge dessverre har så altfor mange av – at en så kan løse problemene ved å stjele kvalifiserte arbeidere fra de fattige land For de trenger sjøl sin kvalifiserte arbeidskraft langt mer enn oss!
At en sosialistregjering i hele tatt kan komme med et slik uttalelse, det er jo bare helt horribelt!
Hadde det vært Per Kristian Foss fra Høyre, så skulle jeg forstått det…

Dersom det er slik at det går mot stor mangel av arbeidskraft innen enkelte sektorer, så burde en kunne forvente at våre politikere tar ansvar ganske god tid i forveien. De bør da sørge for at skole- og utdanningsverket tilpasser seg slikt. Hvorfor utdannes det en rekke med samfunns- og medie og andre populære fag med høyere utdanning, som vi IKKE har bruk for?
Burde en ikke da heller legge ned slike fag – og heller forsøke å få en større andel av de kommende studenter over mot helse- og teknologifag?

Men dette er kanskje ikke så enkelt når en ser hvordan realfagene innafor grunnskolen svekkes? Hvor skolen mer og mer blir en plass hvor elevene skal ha det moro, læreren er redusert til en dott, og hvor en skal lære minst mulig og heller leke seg i timene!
Djupedal har enda ikke forstått at det fordrer faktisk en innsats helt ned til de første trinnene i skolen – dersom vi skal unngå å måtte stjele kvalifisert arbeidskraft fra fattige U-land

Men her kan vi ikke bare skylde på dagens regjering aleine. Problemene har ligget der i lang tid – uten at noen har vist interesse for å gjøre noe spesielt med det.
Gårdagens uttalelser fra disse to ministrene, det viser imidlertid helt klart at den sittende regjering ikke har forstått verken problemet eller årsaken til denne knappheten på arbeidsfolk vi går i møte. Den beste løsningen kan umulig være å følge i fotsporene til enkelte rike oljestater – som importerer alt av arbeidskraft for å utføre jobber som deres egne verken kan eller vil gjøre.

Og dersom vi drar dette enda lengre, da representerer disse ministrenes uttalelser som faktisk nedgraderer helseprofesjonen i Norge – til noe som vi kan få lavlønnede utlendinger fra fattige U-land til å ta seg av..

De burde skamme seg som kan forslå noe slikt!


Narvik, 28.03.07.

Amund Garfors

Ingen kommentarer: