lørdag 21. april 2007

Hvor lenge skal vi finne oss i dette?

En ting er i alle fall sikkert: Nordmenn er et tålmodig folkeslag! Men en kan jo lure på hvor lenge det vil vare? Når en sammenligner forholdene i Sverige, et land som har 1500 milliarder kroner i underskudd med Norge med ”verdens rikeste” land, som har 2000 milliarder kroner på bok, da må en ha lov å undre seg på hvor det blir av pengene.. Kanskje de settes inn i amerikanske banker, eller blir brukt til kjøp av aksjer rundt omkring i verden?

Nå bør våre myndigheter ta seg sammen. For det er ei skam at helsevesenet skal spare så mye penger at det går på helsa løs for menigmann. Sjukehusavdelinger legges ned eller sentraliseres til større sjukehus, og psykiatrien ligger så å si nede. Fødeavdelinger og jordmødre er ikke snart å oppdrive.
Omsorgen for eldre er et kapittel for seg sjøl, og nærmest råtner på rot. Veiene våre begynner å bli så dårlig at det er nesten risikabelt å ferdes på dem. Nye tunneler ramler sammen, og en veit ikke snart om en tør kjøre inn i dem.

Strafferammene for de kriminelle henger ikke på ei greip. Snart er det ikke straff for verken mord eller mishandling. Fengslene er fulle av utenlandske kriminelle som har det mye bedre der enn i sine egne heimland. Og dette landet er nå blitt ei lekestue for kriminelle fra Øst-Europa De kan drive sin kriminalitet her hele sommeren, til høsten kommer - mens politistasjoner nedlegges, og de kriminelle kan sende tjuvgodset for millioner av kroner ut av landet. Og det kan vi takke Schengen og EØS-medlemskapet for!

Politikernes dobbeltmoral har aldri vært høyere, og deres evner til å lyve når stadig en lavere terskel. Dette kunne vi se komme fram og godt illustrert i spilleautomatsaken. Der skal de utslåtte og fattige finansiere de frivillige organisasjonene, mens pengene som den norske stat burde ha bevilget til disse organisasjonene, de sendes heller ut av landet.

Innvandring og asylmottak tapper staten for titalls milliarder kroner i året, og dette er nå totalt ute av kontroll. Penger som sløses på denne innvandringsindustrien, de burde ha vært brukt til å bygge landet, men også her er det mafia som sitter å drar i trådene. Integreringen av alle disse fremmede som har flokket seg til landet vårt, det er også i stor grad feilslått. Hva alle disse folka skal brukes til i framtida har jeg enda ikke forstått.

Ellers blir avstanden mellom fattig og rik til tilsynelatende bare større og større.
Individualisme er snart en saga blott. Personovervåkingen øker og den personlige frihet minsker. Detaljstyringen av livene våre kjenner ingen grenser, og ikke minst er ytringsfriheten satt under et voldsomt press. Snart får en ikke lov å komme til ordet i avisene dersom en kritiserer de som sitter med makta.

Ja dette er bare noen få punker, men lista er mye lenger. Det er snart på tide at folk våkner fra dvalen. Det er nok av ting som bør rettes på i dette landet. Og det verste er at det ser sannelig ut som at alt politikerne ønsker seg, det får de folket med på. Men intet overrasker meg lenger

Narvik, 11.04.07.

Amund Garfors

Ingen kommentarer: