tirsdag 7. august 2007

KRIMINALITETEN UTE AV KONTROLL

Jeg så riksadvokat Tor Aksel Bush på TV-nyhetene i går kveld. Han var svært bekymret for den stadig økende kriminaliteten – samt den lave oppklaringsprosenten politiet oppviser.

Tja, kanskje borgervern blir det neste en må innføre i dette landet?

Trolig er det svært mye å hente dersom Oslo-politiet og andre politisentraler innførte det samme som politiet i New York innførte for flere år siden, nemlig ”No tolerance.” Et meget effektivt system som fikk kriminaliteten til å minske med over 70% bare på under ½ år!
Da ville også norsk politi se at det er mulig å få slutt på praksisen hvor mye av småkriminaliteten som biltyveri, blind gatevold, salg av narkotika, innbrudd og alt annet som rammer vanlige lovlydige mennesker bare øker år for år!

Slik det nå praktiseres i dette merkelige landet – så er det ingen vits å anmelde disse forhold. For vi veit av dårlig erfaring, fra tidligere, at stort sett alt blir ”henlagt etter bevisets stilling” – noe som er blitt ren rutine hos norsk politi.

Dette skjer også når gjerningsmannen er kjent! Og dette bare fordi etterforskning tar for lang tid - og koster for mange penger for staten!

Derfor er det mer lønnsomt å få inn bøtekroner fra trafikkanter og slikt som er enkelt. For meg ser det ut som det er mer fristende for politiet å bare gjøre raske og risikofrie pågripelser. Da går statistikken opp, og alle gleder seg – mens vanlig tung kriminalitet som utlendinger og ikke minst disse som er utstyrt med norske pass står bak, blir nedprioritert.

Jeg hilser Tor Aksel Bush sitt forsøk på å rydde opp velkommen. Men så lenge vi har slike politikere som ikke føler ansvar, og ikke minst en eventyrer av en justisminister som sitter på toppen, ja da er det nok dessverre bare et slag i luften fra statsadvokaten.


Narvik, 02.08.07.

Amund Garfors
Demokratene

Ingen kommentarer: