onsdag 15. august 2007

ENKLERE FOR PAKISTANERE Å FÅ VISUM TIL NORGE

I går kunne vi høre på nyhetene at Statsråd Bjarne Håkon Hansen gikk ut og proklamerte at nå skal det endelig bli lettere for pakistanere å få besøksvisum til Norge. Ja, det er ikke vanskelig å merke at det går mot valg. Ikke minst gjelder det å få innvandrerstemmer. Og hva gjør en da?
Jo, en selger Norge på billigsalg!

Naiviteten til disse politikerne vil ingen enda ta. Nå skal det altså bli enda lettere for pakistanere å ta seg inn i Norge – på lovlig eller ulovlig måte. For det som Bjarne Håkon Hansen glemmer, eller gir totalt blaffen i – det er at disse folka kommer ikke bare på besøk – men de blir her! Dette viser klart statistikken fra Danmark som også har hatt en meget liberal praksis på dette område, ved å gi besøksvisa.

Jo, de kaller det slektninger på besøk – alle disse fetterne, kusinene, onklene og tantene – men dette er jo som tatt rett ut av en pakistansk bok om hvordan en omgår et lands lover og inngår ekteskap med en slektning. For i storfamiliene planlegges ekteskapene på løpende bånd. Og jeg har mine sterke tvil på alle de motivene for ”besøk” mens de er her i Norge. Vi veit at gevinsten med å få opphold i Norge, den er like stor som om en skulle vinne i Lotto!

Jeg veit ikke om Bjarne Håkon Hansen har passert inspektørene ved passkontrollen i New York. Der må du fylle ut et kort som beholdes av myndighetene så lenge du oppholder deg i USA. Hvorfor ikke lære av amerikanerne? Der må du nemlig levere tilbake immigrasjonskortet ved utreise – slik at myndighetene kan kontrollere hvem som ikke reiser ut igjen. Og ikke minst hvilke fastboende pakistanere her i landet som har garantert for de besøkende.

Men selvfølgelig, i dette landet, hvor naiviteten er grenseløs, der kan en neppe regne med slike tilstander. Men det skal bli spennende å se hvor mange tanter, onkler og søskenbarn som nå vil gå under jorda eller som søker asyl mens de oppholder seg på norsk jord. Som vanlig ”glemmer” Bjarne Håkon Hansen og den rød/grønne regjeringen å ta høyde for slike bagateller.

Men kanskje vil Bjarne Håkon Hansen og hans medspiller Finansminister Kristin Halvorsen som sitter på pengesekken - oppleve en kraftig blåmandag. I alle fall når de oppdager at han som kom på besøk med en enveisbillett fra Pakistan, samme karen kjører drosje i Oslo sentrum, uten å skatte for ei krone..
Godt valg!

Narvik, 15.08.07.

Amund Garfors
Demokratene.

Ingen kommentarer: