torsdag 16. august 2007

AMBULANSESAKEN OG VIRKELIGHETEN

Ingen er vel uenig i at det var tragisk det som skjedde i Sofienbergparken i Oslo. Og like tragisk at denne Ali ble liggende uten å bli fraktet til legevakta, etter at en stor og sterk neger fra Ghana, slo ham i bakken.

Men det som skjer i etterkant er bare helt vanvittig. Nå blir nordmenn nesten kollektivt sett på som rasister – fordi ambulansepersonalet nektet å ta med denne blødende mannen som sto og urinerte på en av sjåførene, samtidig som han virket svært neddopet av rusmidler.

Og sist tirsdag ble det trommet sammen til møte hvor en rekke representanter for flere innvandrerorganisasjoner, regjeringen, som var representert ved Arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen, Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad, Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys. Og målet med dette hastemøtet var å finne ut hvordan de framover kan arbeide her i landet for å unngå rasisme og diskriminering i offentlige virksomheter. Utrolig!

Dette er tull og tøv, for det er vel ikke et land hvor det er så lite rasisme som akkurat her i Norge. Jeg kan nevne opp en rekke land som ligger hestehoder framfor Norge når det gjelder rasisme, men skal la det ligge. Men jeg tror nå heller at disse såkalte antirasistiske organisasjonene, gjerne vil ha et ord med i laget, for her lukter det penger – og da er alltid stikkordet ”rasisme” godt å ha når pengene skal fordeles!

Kan vi heller ikke sette det litt på hodet. Hva med den omvendte rasismen her i landet? Når skal våre myndigheter med Bjarne Håkon Hanssen i spissen, sette ned en komité - som kan se på antall voldtekter av etniske norske jenter, utført av ”våre nye landsmenn” gjennom årene?
Hvor mange nordmenn er blitt drept? Hvor mange er blitt utsatt for grov vold av de samme gruppene?

Å nei, det skjer nok ikke. For nordmenn skal tåle så mye mer, må vite. Det er også ganske ubehagelig for myndighetene å få talla på bordet , for det vil neppe tjene innvandrernes sak.

Tilsynelatende sitter hele Norges befolkning og tror alt det man leser i avisene og ser på TV, men det er ikke den hele og fulle sannhet om tilstandene i dette landet. Det hele og fullstendige bildet av hva som skjer i dagens Norge blir ofte forvrengt, og jeg finner det svært beklagelig at noen stressa ambulansesjåfører blir hengt ut som rasister og folk uten følelser og empati. Alle har sine versjoner av hva som har skjedd, og når nesten alle somaliere enten heter Ali eller Mohammed eller Mohammed Ali, ja da er det lett for at det blir navnerot. Og siden Ullevål hadde en tidligere Ali på sin ”verstingliste” - så skal ikke ambulansesjåførene klandres for at de kjøre sin vei. Alle kan vi gjøre feil, og ikke prøv å stemple disse flinke folka som rasister! Den holder ikke.

Narvik, 16.08.07. Amund Garfors Demokratene.

Ingen kommentarer: