tirsdag 7. august 2007

GRÅDIGHETSKULTUREN OG GRISKHETEN I NORSK HYDRO.

Griskheten til konsernsjef Eivind Reiten i Norsk Hydro er tydeligvis helt uten proporsjoner og helt grenseløs. Skulle jo nesten tro han og andre i den gutteklubben av mangemillionærer holder på å sulte i hjel. Her er mottoet: Berik deg så lenge du kan av fellesskapets midler! Nå får altså Reiten lønna oppjustert med 1 million kroner – fra 4,6 til 5,6 mill. Ikke nok med det, men pensjonspakken oppgraderes med hele 9 mill – og opsjonsavtaler verdt 28 mill. kroner kommer i tillegg!

Og nå når regjeringen endelig har våknet fra sin dype søvn – da får gutteklubben Grei panikk. For nå skal framtidige opsjoner i statlige og halvstatlige selskaper komme til en slutt. Nå ser de sine framtidige lettjente millioner fordufte som dugg for sol.. for de har ikke engang skamvett til å se hvilke urettferdighet de er med på å forvalte.

Ja det som overrasker meg mest hos disse pengekjære direktører – det er at de ikke engang synes det er flaut å motta så mye penger for så lite arbeid. Penger er nemlig et bevis på at du har gjort en hederlig jobb. Som O.A.Vinje sa det: Penger er størkna svette! Men jeg ser ikke at disse dresskledde direktørene har svetta særlig mye bak sine flotte skrivebord…

Nei nå er det på tide å få Reiten og andre griske direktører ut av både Hydro og andre oljeselskap. Det må da vel finnes andre flinke folk i dette landet som er i stand til å ta over etter disse som bare tenker på å fylle egne lommer?

En gang hadde Norsk Hydro ei meget høy stjerne blant den norske befolkning, men det er lenge, lenge siden det..
Jo, en kan bli ganske forsakt over dagens industriledere i dette landet – ikke minst dobbelmoralen til denne drøvtyggende, halvsøvnige og tidligere Senterpartipolitiker Reiten.

For når det gjelder penger, og særlig store penger, da er de alle akkurat like god – om de så kommer fra de grønne, blå eller de røde. Da har de alle som en glemt barnelæra om nøysomhet som denne nasjonen er bygd på. OG alt det de leste fra Marx og Lenin sine skrifter - det har de også kastet glatt over bord!

Nå er det på tide at Staten får inn sin mann som styreleder i Norsk Hydro. For det vi nå har sett, det er at Staten ikke har vært den aktive og våkne eier av selskap som de har aksjemajoriteten i. Og dermed kan griske og pengeelskere mennesker som Reinås og Reiten gjøre som de vil med fellesskapets andel av overskuddet.

Det burde aldeles ikke være mulig og heller ingen unnskyldning å kunne berike seg slik av eierens overskudd – selv om Norsk Hydro viser rekordresultater. Det er både frekt og skammelig!

Narvik, 31.07.07.

Amund Garfors
DEMOKRATENE

Ingen kommentarer: