lørdag 8. september 2007

DEMOKRATENE OG VÅR KRISTNE KULTURARV

Kristendommen har i mer enn 1000 år vært en hjørnestein i norsk tradisjon og kulturarv. Og i vår tid, mens disse verdiene og vår kultur er under et voldsomt sterkt press – med hjelp fra enkelte av våre egne svikefulle politikere på venstresiden – så mener vi i Demokratene at kristendommen og den norske kirke skal stå som et bolverk mot de som vil ødelegge vår kulturarv og våre grunnleggende verdier, og som det norske samfunnet er bygget på!

Samtidig mener vi at Staten i første rekke skal ha det finansielle ansvar for kirkebygga og holde disse i orden til enhver tid. Også fylket og kommunene skal ta sin del av dette ansvaret, men Staten skal være den som har ansvaret. Vi kan ikke stå og se på at det bygges moskeer med arabiske oljepenger i landet vårt, mens våre egne kirker står til forfalls! Det er ei stor skam, og slik skal det IKKE være!

I et TV-intervju med Evangeliesenteret uttalte Frp’s innvandringspolitiske talsmann på Stortinget, Per Willy Amundsen seg i samme retning. Han mente at kristne verdier måtte settes opp som en motvekt mot den islamske innflytelsen i Europa, og der får FrP sin fulle støtte hos oss! Men dersom vi ønsker å styrke kristendommens plass i Norge, da burde det være en selvfølge at barna i det minste fikk et tilbud om en konfesjonsbundet kristendomsundervisning, og ikke dette KRL-faget som Bondevik & Co innførte, og som er en bastard i dagens norske skole.

Demokratene tar vi til orde for et rent kristendomsfag, med fritaksrett, som et tilbud til samtlige barn - fra og med første klasse i grunnskolen. Det skal komme i tillegg til et obligatorisk religionsfag som skal vektlegge kristendommens betydning i norsk samfunnsutvikling og historie. Det nåværende KRL-faget ønsker Demokratene å avvikle.
Jeg tror verken undertegnede eller andre som fikk kristendomsundervisning på skolen, som måtte synge salmer, pugge salmevers og be fadervår hver eneste dag før undervisningen startet, tok noen skade av dette. Tvert imot. Når en ser oppløsningen og elendigheten i dagens samfunn, så fikk vi ei svært god ballast å ta med oss på livets seilas.

Forrige stortingsperiode foreslo Jan Simonsen, som representerte Demokratene på Stortinget – å innføre et rent kristendomsfag fra første klasse. Det oppsiktsvekkende var at samtlige andre partier stemte ned dette forslaget – inkludert KrF, Høyre og FrP! Når disse partiene ikke ønsker at skolebarn skal få slike tilbud som å høre og lære om Jesus som Guds sønn, ja da blir alt snakk om å styrke kristendommens bolverk mot den islamske innflytelse i landet vårt ganske hult.

Derfor må kristendommens stilling i Norge være et sentralt spørsmål i denne valgkampen!


Narvik, 29.08.07

Amund Garfors, DEMOKRATENE.

Ingen kommentarer: