fredag 18. mai 2007

Ansvar og historieløshet

Hvem er det som skal vise toleranse i dagens Norge? Er det vi som har bodd her i generasjoner som skal legge oss flate? Burde ikke nordmenn kunne forlange at fremmede mennesker som tar seg inn i landet vårt, skal vise en viss ydmykhet? At de oppfører seg, underlegger seg våre lover og regler – når de tross alt blir møtt med ei utstrakt hånd? Hvor de får ubegrensede tilbud og midler til hva det måtte være. Muligheter mange nordmenn bare kan drømme om!

Før denne bølga av fremmede tok til å strømme inn i landet vårt, burde vel nordmenn i anstendighetens navn, rett og slett blitt tatt med på råd. Ei folkeavstemning, der de blei spurt om de var villige til å forandre samfunnet? Sosialantropologer, historikere, psykologer og andre viktige fagfolk burde ha vært involvert. De burde ha utredet kulturforskjeller og andre viktige faktorer – før i det hele tatt dette ble sluppet løs på det norske folk.

Ja, i all anstendighet bør det jo være slik i et samfunn, at det er først og fremst de som kommer utenfra som må åpne opp, og ha RESPEKT for de tradisjoner, normer og lover som gjelder i det nye landet. Det er alltid gjesten som skal vise respekt, lytte til det nye, og alltid trå varsomt! Ikke omvendt. La det være helt klart!

Men i stedet blir det norske folk og vår historie hånet og latterliggjort av grupper som nyttiggjør seg av blåøyde, naive og snillistiske nordmenn – som har hatt det altfor godt, så altfor lenge! Og når vår imøtekommenhet og hjelpende hånd misbrukes og krenkes på det verste, hvordan kan da offentligheten forvente taushet og respekt fra oss nordmenn?

I dette såkalte åpne samfunn som vi lever i – med skyhøy toleranse, der burde det for lengst vært nulltoleranse for enkelte innvandreres intoleranse. En burde i all anstendighet unngå å kalle kritikken som kommer fra undertegnede og andre, som ikke bøyer seg for overmakta – for slemme rasister! Nå er det faktisk på tide at det snarest foretas ei ”opprydding” og en klar endring i nordmenns måte å tenke på. Det er i alle fall på høy tid at nordmenn våkner fra tornerosesøvnen!

Likeså skal elementer som ikke kan oppføre seg som folk kastes ut av landet, statsborgere eller ikke. Vi har tross alt Svalbard i bakhånden.. Og de som blir igjen, de skal fort få forstå virkeligheten – at det nå er vi som bestemmer! Heretter skal det handle om kalde fakta. Ellers kommer vi til å få mange A og B-gjeng som tar seg til rette her. Nå skal de få ta konsekvensene av sine handlinger, dersom de har planer om videre opphold i landet.

Ansvar, historie, nulltoleranse og rettferdighet skal gjelde – og da er det ikke VI som er de farlige –men derimot de politikerne som IKKE tar ansvar for vår fellesarv og historie – og som til slutt vil gjøre oss alle i dette landet historieløse!

Narvik, 17.05.07.
Amund Garfors (Leder for Demokratene i Nordland)

Ingen kommentarer: