lørdag 5. januar 2008

GRO HARLEM BRUNDTLAND’s LIV OG LÆRE.

Det stormer for tiden rundt tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland – men fra rosenes leir er det ikke mange kommentarer å høre, verken muntlig eller skriftlig.

Joda, denne dama har satt spor etter seg i norsk politikk. Hun klarte sannelig nesten å lure Norge inn i EU. Men ikke lenge etterpå maktet hun det kunststykke å få oss inn likevel – i noe som de kalte for EØS. Og seinere ble det Schengen og Gud veit ikke hva alt det blei.

Norske sjøfolk klarte hun også å få jaget i land. Dyktige fagfolk ble med et pennestrøk sendt i arbeidsledighet og erstattet med billige mannskap fra U-land. NIS (Norsk Internasjonalt skipsregister) ble opprettet med den hensikt å få nordmenn vekk fra et yrke de var stolte av.

Ja, ikke nok med det. Men de som i dag skulle bekledd stillinger i både det offentlige og private næringsliv, de er ikke her. Vi må nå importere mennesker fra muslimske land og Øst-Europa for å holde hjula i gang – for denne dama var sannelig også ansvarlig for abortloven som kom i 1973 – og nå ser vi resultatet…

Ingen tvil om at Gro Harlem Brundtland har satt spor etter seg i norsk politikk. Og hvem skulle trodd at hun til slutt vil komme i myndighetene søkelys? Ikke for det jeg har nevnt ovenfor – men nå innrømmer hun vitterlig å ikke ha innrapportert inntektene fra diverse foretak. Inkludert penger hun får for sin konsulentvirksomhet i Pepsi Cola.

Men sjøl mener hun det er uklarhet og at det er rot fra hennes side – men jeg kan ikke se annet enn at dette nærmest må betegnes som trygdesvindel. Ved sin personlige pressetalsmann forklarer Gro at hun ikke var sikker på hvordan et skjema skulle fylles ut. Tenk det! Det sier hun som har topp utdannelse. Lege, statsminister, ambassadør og WHO-sjef.

Etter at jeg for 2 ½ år siden gikk over på sjømannspensjon har jeg fått merket at sjøfolk blir i alle fall kontrollert. Hvert år må jeg fylle ut et skjema, og det er ingen kunst, men der må jeg på tro og ære oppgi om jeg har planer om å jobbe. Og dersom jeg skulle finne på slikt, så må jeg ikke overstige 2G, for da tar de pensjonen min. Lurer på om også Gro har fått et slikt skjema?

Og nå skylder hun på at hun ikke kjenner til det norske lovverket. Den var vel litt drøy?
Dersom en sjøl har vært statsminister og topp-politiker i landet, og vært med å laget lovene, da må en vel i det minste forlange at de sjøl veit hva de har vedtatt? Eller er det typisk norsk å være trygdesvindler?

Vi veit at når en vanlig dødelig stakkar gjør en feil m.h.t. trygdesystemet, da vises det ingen nåde. Da skal pengene tilbakebetales med renter ellers venter fengselsopphold for den syndige sjel.
Kanskje dette med Gro bare er nok et klassisk eksempel på at topp-politikere hever seg over regler de selv har vedtatt, og som praktiseres med nidkjærhet overfor vanlige folk?
Selvfølgelig husker vi godt ”landsmoderen” som rettet pekefingeren mot arbeidsfolk om å være ærlig og betale inn skatter og avgifter til fellesskapet – den gang hun var statsminister i landet. Men sjøl blunker hun ikke for å lure seg unna..

Og i dag kunne vi lese at fru Brundtland tar 65.000 amerikanske dollar for å snakke i 45 minutter. Altså, omgjort i norske penger blir det svimlende 350.000 kroner! Med en timepris som en vanlig norsk arbeider må slite for et helt år!! Da skal det ikke mange oppdrag til før hun overgår NAV sine satser for at pensjoner må nedjusteres eller fjernes.

Leste også at det er foreslått fra Norges Naturvernforbund og Regnskogfondet at denne mektige dama skal få bestyre alle våre regnskogmilliarder som regjeringen nettopp bevilget. Og Gud veit om hvilke timebetaling hun da vil regne seg. Men sosialister kimser ikke av å bli tilbudt høye gasjer, det veit vi nå når en vi ser sosialister konvertere til råe kapitalister.

Men nå når vi er blitt kjent med Gro Harlem Brundtlands sin begrensede kapasitet – selv når hun blir stilt ovenfor relativt enkle oppgaver – som utfylling av et skjema til NAV – så melder mistanken seg fort hos meg mot disse to forbundene. – Kanskje for at de på en infam og litt lurvet måte forsøker å dra personlig og økonomisk nytte av fru Brundtlands helt unike kombinasjon av kjendisstatus og inkompetanse?

Tror jeg har de fleste nordmenn med meg når vi sier at Gro har skuffet. Selveste landsmoderen og statsminister gjennom flere år. Hun som manet oss all til å ta ansvar. Som talte så varmt om moral. Som snakket om nabokjerringa. Hvilket viktig element dette var i samfunnet. Og der alle burde ta vare på hverandre. Bry seg om hverandre og ta ansvar for at samfunnet går rundt.

Sannheten om Arbeiderpartiets ”store landsmoder” lar seg ikke lenger fordekke. ”Den som har de sterkeste skuldrene, de må bære de tyngste børene”- ja det sa hun så ofte på TV. Men selv har hun åpenbart ikke karakter god nok til å følge sine egne råd. Eller så er hun en hykler, og AP korrupt tvers igjennom! Ja jeg bare undrer…

Ankenes, 05.01.08.

AMUND GARFORS

Ingen kommentarer: