mandag 7. januar 2008

SKAL VI VIRKELIG ENDRE GRUNNLOVEN?

Et flertall i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget ønsker nå at vi skal endre grunnloven, slik at det kun vil bli krav om to tredels flertall for å melde Norge inn i EU.
Denne endringen som disse menneskene ønsker, vil videre gjøre det helt umulig for et lite mindretall på Stortinget å stoppe norsk medlemskap i EU. Særlig dersom en manipulert og styrt folkeavstemning med reklame og nok av penger sier Ja.

Denne saken vil nå bli behandlet både i AP- og FrP sine stortingsgrupper førstkommende onsdag. Heldigvis ber hele 19 stortingsrepresentanter fra AP om å bli fristilt i avstemningen når dette skal stemmes over den 10 januar.

Jeg lurer virkelig på hva som er grunnen til at våre politikere aldri kan legge denne EU-debatten død og begravd en gang for alle? Vi har hatt to folkeavstemninger om EU-medlemskap. Og det er en gang mer enn nødvendig! Men de gir seg ikke… De har sine planer klar, men foreløpig er de stille – i alle fall til de har fått viljen sin gjennom til å forandre grunnloven vår.

Kan ikke disse folka snart forstå at Norge ikke er som en børsaksje som vi kan selge fram og tilbake mellom grådige spekulanter? Å avgi nasjonens suverenitet i den grad som et EU-medlemskap medfører, det er et meget alvorlig skritt for et selvstendig nasjon som Norge. Det er ikke for ingenting at de gamle hedersfolka på Eidsvoll tok bestemmelsen om ¾ flertall. Det var for at vi skulle unngå kortvarige stemningsbølger. Og på den måten at Stortinget avgir suverenitet som vil være tapt for all tid.

EU-saken har også vist at bestemmelsen er viktig for å forhindre at suvereniteten går tapt, fordi det er så stor ubalanse mellom folkeflertallet og stortingsflertallet. Som vi alle veit har det vært praktisk talt konstant folkeflertall MOT EU-medlemskap – samtidig som stortingsflertallet like konstant har vært det motsatte.

De stadig meningsmålingene viser også at de av befolkningen som har tatt standpunkt mot medlemskap, er på minst 50%.! Mens Ja-folket er på ca 30% og 20% har ikke bestemt seg.
Jeg oppfordrer dermed konstitusjonskomiteen til å ta dette inn over seg, og ikke gjøre noe som folket er imot!

Men det er ingen overraskelse for meg at i dette landet har vi til stadighet og til alle tider muldvarper som jobber dag og natt for å få Norge inn i EU. Og jeg vil ikke bli det minste overrasket om det ligger store penger i forsøket på å selge landet vårt til fremmede makter.

Til slutt vil jeg på det sterkeste oppfordre ledelsen i AP og FrP om ikke å tvinge sine representanter, eller bruke partipisken på sine folk, til å stemme Ja til disse endringene i grunnloven. Det kan komme til å koste dem meget dyrt ved valget i 2009. Og nå er det viktigere enn noen gang at EU-motstanderne på Stortinget står sammen i kampen mot disse endringene!


Narvik, 07.01.08. Amund Garfors

Ingen kommentarer: