tirsdag 15. januar 2008

HELDIGVIS – GRUNNLOVEN REDDET FOR DENNE GANG!

Stortinget diskuterte torsdag et forslag fra Høyre (selvfølgelig) til grunnlovsendringer med overtoner til EU-medlemskap. Men etter en fire timers lang debatt ble forslaget heldigvis forkastet med 87 mot 74 stemmer.

Jo, vi veit nå hvem som stemte Nei – og vi veit hvem som stemte Ja. Et Ja for å lettere kunne få Norge inn som medlem av EU! Det er bare hårreisende at en mann som Inge Lønning var den som har ivret mest for dette. Men Carl I. Hagen og Siv Jensen fulgte oppfordringen fra Lønning, og blei med på denne dødsseilasen. Det er bare tragisk at slike folk får lov å sitte og bestemme over framtida til landet vårt. Men de skal få merke det ved stortingsvalget i 2009!

Jeg takker de mange representantene fra AP og FrP som trosset partilinjen, og stemte sammen med nei-partiene SV, Sp, KrF og Venstre. Enda har vi folk i dette landet som vi kan stole på… Men ingen veit hva som skjer ved neste korsvei.

Vi må bare være glad for at grunnlovsforslaget krevde to tredjedels flertall. Og at Inge Lønning gikk på et dundrende nederlag. Men denne mannen gir seg ikke. Han vil prøve seg igjen, sier han – og sørge for at også det neste storting, det som skal velges i september 2009 - må behandle dette skammelig forslaget enda engang.

Skulle gjerne vite hva som bor oppe i det hodet på denne mannen? Han kan nesten ikke vente med å gi bort Norges suverenitet. Har Lønning lest paragraf 1 i grunnloven?
Jeg har ikke annet enn forakt overfor mennesker som Inge Lønning. Men så er han jo også en Høyremann, og da er det meste sagt!

Hans forsøk på å senke terskelen for norsk EU-medlemskap er en forbrytelse mot nasjonen. Vi veit hva som skjedde med en viss kar i 1945 – og trolig har vi dessverre enda mange slike iblant oss, også i dag… Kanskje Stortinget bør legge seg noen ord på minne av Per Sivle? Og støtt det nordmenn må væra med, når Noregs merke skal hoggast ned…


Narvik, 13.01.08.

Amund Garfors

Ingen kommentarer: