onsdag 19. desember 2007

REGNSKOGER, PENGER OG NAIVE NORSKE POLITIKERE

Tror denne utviklingsminister Erik Solheim virkelig at han og den norske regjering klarer å stoppe den enorme nedhogsten av regnskogene på Sumatra og andre steder på jorda - bare ved å bevilge milliardbeløp til korrupte kjeltringer rundt omkring i disse landa?

En må vel være født i Norge, naiv, godtroende, lettlurt og med lommene fulle av andre sine penger for å tro på noe slikt..

Jeg så Solheim sitte i et helikopter som fløy over en liten del av en regnskog på Sumatra, der han lekte verdensmann som kom fra den rike Norge for å redde den siste del av skogen. For et show! Solheim burde vel sette seg litt mer inn i hva som foregår på disse breddegradene. Og da burde han være klar over at Kina har vedtatt å investere 30 milliarder kroner for å bygge opp plantasjer med oljepalmer i Indonesia. Jeg har seilt på Malaysia, opp og ned hver eneste uke i Malakka-stredet – og der lå røyken tjukk etter nedbrent skog. Her er den opprinnelige skogen erstattet med gummitrær og oljepalmer – og det samme vil skje på Sumatra – uansett hver mange milliarder Norge kaster bort på sin naive tro på at dette kan de stoppe.

Plantasjer som stort sett eies av kineserne gror opp over hele dette området, og de ler bare til disse naive nordmennene som kommer der å tror de kan stoppe dette. Men pengene tar de gjerne imot, mens de ler til disse julenissene som kommer fra det høye nord.

I Brasil hugges regnskogen ned i meget stort tempo. Og det for å drive kjøttproduksjon, dyrke sukkerrør og søyabønner.

Nei Solheim kan bare glemme å tro at dette kan han stoppe. Men det er sikkert moro å leke den store frelser i leid helikopter, inspisere skoger i land, leke verdenspoliti som skal rydde opp med norske milliardbeløp i baklomma – samtidig som norske sykehus må legge ned kreftavdelinger for å spare penger. Om noen nordmenn dør betyr ingenting, bare vi redder regnskogene under fjerne himmelstrøk… For en gjeng!

Var det ikke bedre at Solheim tok seg en runde for å se på vannstyret i sitt eget land? Eller så kunne han ta en inspeksjonsrunde for å få bekreftet ved selvsyn sykehusenes antikke tekniske hjelpeutstyr. Han kunne fortsette med å inspisere det forsømte vedlikeholdet av offentlige bygg og anlegg – særlig skolebygg, kirker og aldersheimer. Jeg tror han skulle få lite problemer med å finne ting å bruke milliardbeløp på.

Men vi er i ferd med å gjennomskue teateret. For pengene skal ikke brukes i Norge! Milliardene skal pumpes ut av landet for å berede grunnen til disse ministrene som håper på feite jobber i FN-systemet. Desto mer de klarer å sende ut av landet, jo mer sikrer de seg sjøl en fremtidig FN-stilling. Det er bare å se på Gro, Frafjord Johnson, Bondevik m.fl.

Og nå skal bandittene på Gaza få 750 millioner kroner hører vi på nyhetene. Hvor lenge skal vi nordmenn finne oss i denne svindelen av våre penger?

NARVIK 18.12.07. AMUND GARFORS

Ingen kommentarer: