onsdag 19. desember 2007

KLIMAHYSTERI OG REGJERINGENS KRUMSPRING TIL ÅRSAVGIFT PÅ BILER

For nordmenn som har en eldre dieselbil vil de nye satsene for årsavgift som gjelder fra Januar 2008 være dårlig nytt. For slike biler øker nemlig årsavgiften fra 2915 kroner til 3.090 kroner. I tillegg økes dieselavgiften med 20 øre pr. liter.

Jo, Kristin Halvorsen fra SV leverer virkelig varene. I alle fall til noen – de rike som har råd til å kjøpe seg nye doninger. For disse, de nyregistrerte bilene - der går derimot årsavgiften NED fra kr. 2915,- til 2660 kroner! Men så dyre som bilene er blitt i dette landet, så må nok de fleste av oss slite med sine gamle doninger enda i mange år..

Men dersom noen tror at denne økningen av avgifter hjelper noe som helst på utslipp av klimagasser og annet – bortsett fra at statskassa får enda mer penger til å gi bort til tull og tøv i utlandet – synes i alle fall uklart for meg, ellers så tror de på julenissen.

Det heter seg så fint at denne formen for avgifter benyttes for å styre forbruk/brukermønster i en bestemt retning, men dette er bare noe sprøyt. Tror de fleste av oss finner det ganske merkelig at finansministeren det ene året styrer folk i den ene retningen – for så å snu 180 grader rundt. Kristin Halvorsen er fullstendig uberegnelig! For 12 måneder siden oppfordret hun folk til å kjøpe dieselbil –fordi disse var miljøvennlige. Nå tar hun igjen og kliner til med avgifter, årsavgift og dyrere diesel for de samme bilene.

Nei, Halvorsen som ikke akkurat er den meste skolerte, hun burde vel kanskje forstå at det største problemet er ikke selve avgiftene, men den enorme mangel på innsikt og kunnskap som legges til grunn for disse avgiftene. Dersom politikerne mener at avgiften skal være en føring for folks anskaffelse og bruk av biler, og som på sikt vil gi en bedre bevissthet mht miljøet – da bør for all del avgifter, pålegg, krav og anbefalinger være noenlunde etterrettlige. For det er de IKKE uten en viss langsiktighet. La det være helt klart!

Igjen og igjen føler norske billister seg ført bak lyset, og med rette! Dette kunne lett vært unngått med mye bedre bruk av fagfolk i teknologiske miljøer som ryggdekning. Men slik det er i dag, så er det avgiftshysteriet som styrer blindt – og det er ikke noe fundament å bygge miljøbevissthet på. Regjeringens grådighet og nedlatenhet er ikke ulik TERRAS holdning til sine kunder: Flå dem og lur dem og snakk for all del ikke sant. Og gi dem ikke noe tilbake!

NARVIK, 17.12.07

AMUND GARFORS

Ingen kommentarer: